Jääkiekkoilijatkin pyöräilevät! TPS-pakki Ville Lajunen ja Onnipyörä samalla matkalla
Vastikään HC TPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Ville Lajunen rullaili ensimmäisen Turun vuotensa Onnipyörän sähköpyörällä.
Millä jääkiekkoilijat ajavat? Usein ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen nopeat ja hienot autot, kun NHL-tähdet esittelevät iltapäivälehtien palstoilla Ferrareitaan ja Lamborghinejaan.
Kaikki jääkiekkoilijat eivät kuitenkaan ole samasta muotista veistettyjä. HC TPS:ssä viime kaudella hopeaa voittanut Ville Lajunen painaa mieluummin pyörän polkimia toisensa eteen kuin auton kaasupedaalia.
Siksi olikin varsin luonnollista, että juuri Lajusesta tuli Onnipyörän kummipelaaja. Upean uran muun muassa KHL-kaukaloissa ja maajoukkueessa tehnyt puolustaja polki viime lätkäkaudella Turun kaduilla Haibike-sähköfillarilla.
”Taisin jossain haastattelussa sanoa, että tykkään fillaroinnista. Tepsi ja Onnipyörä sitten varmaan näkivät siinä hyvän sauman yhteistyölle”, Lajunen kertoo.
Ennen Lajunen oli rullaillut tavallisella polkupyörällä, joten hyppy sähköpyörän polkimille oli uusi kokemus. Ihastuminen sähköavusteiseen polkemiseen oli välitön.
”Ihan huikea peli! Eniten siinä yllätti, miten tehokas se oli. Ylämäissäkään ei tarvinnut sillä tavalla raivolla polkea yhtään. Nyt olen kesällä Helsingissä polkenut normifillarilla, mutta sähköpyörään lopullisesti siirtyminen on vahvassa harkinnassa.”
Lajunen sanoo suosittelevansa vilpittömästi kaikille sähköpyörän hankkimista harkitseville ostohousujen sovittamista jalkaan.
”Varsinkin pitkillä työmatkoilla kynnys lähteä fillarilla liikkeelle on varmasti pienempi, kun tietää, ettei tarvitse ihan hiki päässä sotkea sinne työpaikalle.”
Maanläheistä palvelua maanläheisessä kaupungissa
Helsingissä syntynyt espoolaisen kiekkoilun kasvatti vietti ensimmäisen vuotensa Turussa. Kausi kiekkokaukalossa oli loistava, eikä kaupunkikaan jättänyt toivomisen varaa. Siksi ei ollut yllättävää, että Lajunen rustasi jatkosopimuksen, jonka myötä Lajunen nähdään TPS:n mustavalkoisessa sotisovassa myös ensi kaudella.
”Todella kiva kaupunki. Kaikki ihmiset, joita olen ehtinyt täällä tapaamaan, ovat olleet todella ystävällisiä. Koronavuoden takia jäi vielä paljon näkemättä, mutta jatkosopimuksen myötä siihen asiaan ehtii toivottavasti tekemään muutoksen.”
Ystävällisyys on asia, johon Turussa on helppo törmätä. Ulkopaikkakuntalaiset usein ilkkuvat turkulaisia vaikeasti lähestyttäviksi, mutta usein mieli muuttuu, kun oikeasti pääsee tutustumaan turkulaiseen sielunmaisemaan.
Juuri se arkipäiväinen hyväntahtoisuus on jotain, mistä Lajunen tunnetaan, ja mistä yhteistyössä Onnipyörän kanssa on ollut helppo pitää.
”He ovat todella maanläheistä väkeä ja hyviä tyyppejä. Jo ihan senkin takia voin suositella menemään tutustumaan Onnipyörään.”
Lopuksi on aika kysyä se tärkein kysymys. Keväällä jäätiin kaukalossa yhtä polkaisua vaille siitä himotuimmasta – mennäänkö ensi keväänä päätyyn asti?
”Toivottavasti! Eiköhän meidän matkamme kuitenkin ala pikkustepeillä. Päivittäinen työnteko kunniaan ja siitä rakentamaan.”