Verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu - Blogi
Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Vuoden 2021 alusta voimaan tulevan uudistuksen myötä työnantaja voi tarjota työntekijälle sähköpolkupyörän verovapaasti työsuhde-etuna. Uudistuksesta hyötyvät käytännössä kaikki osapuolet.

Vuodesta 2021 alkaen yritykset ja niiden työntekijät voivat hankkia sähköpolkupyöriä verovapaasti 1200 euron vuositasoon asti. Tähän asti työnantajan kustantama polkupyöräily on ollut verotettua.

Sama etu on ollut voimassa autoilussa jo pitkään ja nyt vihdoin sähköpyöräilyssä päästään samalle viivalle. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Yritämme parhaamme mukaan kertoa, miten uudistus hyödyttää sekä työntekijöitä että työnantajia.

Mitä työsuhdesähköpyörä tarkoittaa työntekijälle?

Sähköpyörän hankinta on työsuhde-edun avulla merkittävästi halvempaa, kuin ostamalla sen itse. Etua voi hyödyntää jokainen työntekijä, jonka työnantaja sallii sähköpolkupyöräilyyn liittyvän työsuhde-edun hyödyntämisen.

Hankintakulut ovat verovapaat maksimissaan 1200 euroon asti vuodessa, mutta kokonaiskulut voi jakaa tarvittaessa useammalle vuodelle.

Työsuhdesähköpyörän hankinnasta vastaa työnantaja, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö työntekijä voisi ajaa muutenkin kuin työmatkoja. Pyöräily on myös työntekijälle harvinaisen helppoa, sillä etuun kuuluvat varkausvakuutus ja huollot sekä varusteet.

Eikä sovi missään nimessä unohtaa pyöräilyn mukanaan tuomia terveysvaikutuksia. Sähköpyörän avulla matka taittuu juuri sillä nopeudella ja raskaudella kuin itse haluaa, sillä sen vastusta on helppo säätää. Joka tapauksessa on selvää, että kunto kasvaa huomattavasti paremmin, kuin auton penkillä kaasupedaalia painellessa.

Lisäksi erityisesti kaupungissa autoilijat perinteisesti tuskailevat parkkipaikkojen kanssa. Sähköpyörän kanssa ainaisilta parkkeerausongelmilta on helppo välttyä.

Mitä työsuhdesähköpyörä tarkoittaa työnantajalle?

”Pidämme työntekijöistämme huolta” on monen yrityksen mainospuheissa toistuva fraasi. Työsuhdesähköpyörän hankkiminen on loistava tapa osoittaa, että yrityksellä todella on sanoille katetta.

Henkilöstön hyvinvoinnista vastuun ottaminen on jokaisen yrityksen tehtävä. Ja siihen tehtävään työsuhdesähköpyörä sopii kuin kypärä päähän. Sosiaalisen vastuunkannon lisäksi sähköpyörä on vihreiden arvojen mukainen panostus, kun työntekijät matkaavat työpaikalle ja takaisin luontoa pakokaasuilta säästäen.

Mitä tämä sitten tarkoittaa yrittäjän kukkarolle? No hyväähän se tykkää! Tarjoamalla sähköpyörän työsuhde-etuna osana palkkaa, säästyy palkkojen sivukuluissa sievoinen summa. Lisäksi työnantaja voi vähentää työsuhdepyörän kulut yhteisöverotuksessa. Myöskään rahanarvoista aikaa ei turhaan kulu, sillä käytännön asioista vastaa työsuhdesähköpyörää myyvä yritys.

Rahaa säästyy, työntekijät voivat paremmin ja luontoäiti kiittää. Eikö kuulostakin ohittamattomalta diililtä?

Onnipyörä tarjoaa Turun laajimman sähköpyörävalikoiman

Heräsikö sisälläsi kiinnostus sähköpyörän hankintaan työsuhde-etuna? Hienoa. Seuraavaksi on aika tutustua tarkemmin, miten ottaa rahanarvoisesta edusta kaikki irti. Ja sehän tapahtuu totta kai vaivattomasti Turun laajimman sähköpyörävalikoiman ja ystävällisimmän palvelun avulla Onnipyörässä!

Ota yhteyttä sähköpostitse, soittamalla tai tule morjestamaan meitä tänne Turun Länsikeskukseen, niin kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee asiasta tietää. Ja jos sähköpyörä on ennestään tuntematon tuttavuus, pääset meillä koeajamaan 2020-luvun trendikkäintä menopeliä koska vain. Tervetuloa!

Käyttäjäkokemuksena työsuhdesähköpyörä – ”Turku on pyöräillessä näyttäytynyt ihan uudenlaisena”

Työsuhdesähköpyörä on tämän päivän työsuhde-etu numero uno! Leasing-sopimuksella työsuhdesähköfillarin hankkinut Teemu kertoo kokemuksiaan sähköavusteisesta polkemisesta ensimmäisten kuukausien ajalta.

Kuten olemme ensimmäiseen blogiimme jo kirjoittaneet, sähköpyörä on nykyään verovapaa ja kuntoa

Lue lisää

Onnipyörä Portsa – Antin Pyörän jalanjäljissä palvelua rennosti ja luotettavasti

Portsalaiset ovat päässeet nauttimaan viime syksystä asti kotikulmillaan Suomen laajimmasta sähköpyörävalikoimasta. Legendaarisen Antin Pyörän tarua jatkaa toinen perinteikäs turkulainen, Onnipyörä.

”Olen ensimmäiset pyöräni saanut 80-luvulla Antin Pyörästä, kun isovanhemmat asuivat Koulukadulla,

Lue lisää

Portsalainen Antin Pyörä on 1.9.2022 lähtien Onnipyörä!

Olemme syyskuun alussa Portsassa arviolta muutaman viikon suljettuna remontoinnin vuoksi. Tässä vaiheessa emme vielä pysty sanomaan tarkkaa avajaispäivämäärää, mutta tiedotamme lisää rempan edetessä.

Niille, jotka eivät meitä vielä tunne, niin kerromme lyhyesti. Aivan kuten Antin Pyörä, mekin

Lue lisää

Lätkähousuja ja sähköpyöriä – Onnipyörän ja Tackla Pron yhteinen taival

Miten ihmeessä sähköpyöräliike Onnipyörä ja urheilutuotteiden valmistaja sekä maahantuoja Tackla Pro ovat päätyneet yhteistyöhön? Sitä on moni kysynyt. Ja tässä blogitekstissä siihen vihdoin saadaan vastaus.

Siitä on hieman yli vuosi, kun turkulainen sähköpyöräliike Onnipyörä kertoi levittäytyvänsä

Lue lisää

Suomen laajin sähköpyörävalikoima saatavilla nyt myös Helsingin Myllypurosta

 

Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat suhata metrolla Myllypuroon ja kurvailla upouudella sähköpyörällä takaisin kotiin – Onnipyörä Helsinki tarjoaa Suomen laajimman sähköpyörävalikoiman, ja tavaraa löytyy aina suoraan varastosta. Myös sähköiset työsuhdepyörät kuuluvat tarjontaan.

Helsingin

Lue lisää

Jääkiekkoilijatkin pyöräilevät! TPS-pakki Ville Lajunen ja Onnipyörä samalla matkalla

Vastikään HC TPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Ville Lajunen rullaili ensimmäisen Turun vuotensa Onnipyörän sähköpyörällä.

Millä jääkiekkoilijat ajavat? Usein ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen nopeat ja hienot autot, kun NHL-tähdet esittelevät iltapäivälehtien palstoilla Ferrareitaan ja

Lue lisää

Onnipyörän tarina – mutkaisen alun jälkeen matka taittuu tukka putkella

Noin kaksi vuotta sitten Tomi Kotiranta otti hypyn tuntemattomaan ja päätti ruveta sähköpyöräkauppiaaksi. Aisaparikseen hän sai Mika Sevónin, eikä oma Onni-poikakaan ole jäänyt huomioimatta yrityksen tarinassa.

Onnipyörän tarinan alkusysäys lähti liikkeelle salibandykatsomosta. Siellä Tomi

Lue lisää

Vanhan auton romuttamisesta voi saada tuhannen euron romutuspalkkion sähköpyörän hankintaan

Vanhan auton romuttaminen ei ole koskaan ollut yhtä kannattavaa! Uuden romutuskampanjan avulla yli kymmenen vuotta vanhan auton romuttamisesta on mahdollista saada 1000 euron edestä tukea uuden sähköpyörän hankintaan.

Liikennepäästöjä yritetään saada kuriin uudella kampanjalla, jossa yli kymmenen

Lue lisää

Sähköpyörällä diabetesta vastaan

Turkulainen Reijo Pihl sai viime kesänä lääkäriltään kaksi vaihtoehtoa: ruveta piikittämään insuliinia tai alkaa kuntoilla. Kakkostyypin diabetes sai Pihlin polkimille.

“Kävely oli minusta tylsää ja juoksemista eivät jalat olisi kestäneet. Pyöräily sen sijaan tuntui heti omalta lajilta”, 73-vuotias

Lue lisää