Verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu - Blogi

Blogi

Näkemyksiä, kokemuksia, tietoa ja kuulumisia aiheista sähköpolkupyörä sekä Onnipyörä. Tätä kaikkea pitää sisällään päivittyvä blogiosiomme.

Antoisia lukuhetkiä!

Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Vuoden 2021 alusta voimaan tulevan uudistuksen myötä työnantaja voi tarjota työntekijälle sähköpolkupyörän verovapaasti työsuhde-etuna. Uudistuksesta hyötyvät käytännössä kaikki osapuolet.

Vuodesta 2021 alkaen yritykset ja niiden työntekijät voivat hankkia sähköpolkupyöriä verovapaasti 1200 euron vuositasoon asti. Tähän asti työnantajan kustantama polkupyöräily on ollut verotettua.

Sama etu on ollut voimassa autoilussa jo pitkään ja nyt vihdoin sähköpyöräilyssä päästään samalle viivalle. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Yritämme parhaamme mukaan kertoa, miten uudistus hyödyttää sekä työntekijöitä että työnantajia.

Mitä työsuhdesähköpyörä tarkoittaa työntekijälle?

Sähköpyörän hankinta on työsuhde-edun avulla merkittävästi halvempaa, kuin ostamalla sen itse. Etua voi hyödyntää jokainen työntekijä, jonka työnantaja sallii sähköpolkupyöräilyyn liittyvän työsuhde-edun hyödyntämisen.

Hankintakulut ovat verovapaat maksimissaan 1200 euroon asti vuodessa, mutta kokonaiskulut voi jakaa tarvittaessa useammalle vuodelle.

Työsuhdesähköpyörän hankinnasta vastaa työnantaja, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö työntekijä voisi ajaa muutenkin kuin työmatkoja. Pyöräily on myös työntekijälle harvinaisen helppoa, sillä etuun kuuluvat varkausvakuutus ja huollot sekä varusteet.

Eikä sovi missään nimessä unohtaa pyöräilyn mukanaan tuomia terveysvaikutuksia. Sähköpyörän avulla matka taittuu juuri sillä nopeudella ja raskaudella kuin itse haluaa, sillä sen vastusta on helppo säätää. Joka tapauksessa on selvää, että kunto kasvaa huomattavasti paremmin, kuin auton penkillä kaasupedaalia painellessa.

Lisäksi erityisesti kaupungissa autoilijat perinteisesti tuskailevat parkkipaikkojen kanssa. Sähköpyörän kanssa ainaisilta parkkeerausongelmilta on helppo välttyä.

Mitä työsuhdesähköpyörä tarkoittaa työnantajalle?

”Pidämme työntekijöistämme huolta” on monen yrityksen mainospuheissa toistuva fraasi. Työsuhdesähköpyörän hankkiminen on loistava tapa osoittaa, että yrityksellä todella on sanoille katetta.

Henkilöstön hyvinvoinnista vastuun ottaminen on jokaisen yrityksen tehtävä. Ja siihen tehtävään työsuhdesähköpyörä sopii kuin kypärä päähän. Sosiaalisen vastuunkannon lisäksi sähköpyörä on vihreiden arvojen mukainen panostus, kun työntekijät matkaavat työpaikalle ja takaisin luontoa pakokaasuilta säästäen.

Mitä tämä sitten tarkoittaa yrittäjän kukkarolle? No hyväähän se tykkää! Tarjoamalla sähköpyörän työsuhde-etuna osana palkkaa, säästyy palkkojen sivukuluissa sievoinen summa. Lisäksi työnantaja voi vähentää työsuhdepyörän kulut yhteisöverotuksessa. Myöskään rahanarvoista aikaa ei turhaan kulu, sillä käytännön asioista vastaa työsuhdesähköpyörää myyvä yritys.

Rahaa säästyy, työntekijät voivat paremmin ja luontoäiti kiittää. Eikö kuulostakin ohittamattomalta diililtä?

Onnipyörä tarjoaa Turun laajimman sähköpyörävalikoiman

Heräsikö sisälläsi kiinnostus sähköpyörän hankintaan työsuhde-etuna? Hienoa. Seuraavaksi on aika tutustua tarkemmin, miten ottaa rahanarvoisesta edusta kaikki irti. Ja sehän tapahtuu totta kai vaivattomasti Turun laajimman sähköpyörävalikoiman ja ystävällisimmän palvelun avulla Onnipyörässä!

Ota yhteyttä sähköpostitse, soittamalla tai tule morjestamaan meitä tänne Turun Länsikeskukseen, niin kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee asiasta tietää. Ja jos sähköpyörä on ennestään tuntematon tuttavuus, pääset meillä koeajamaan 2020-luvun trendikkäintä menopeliä koska vain. Tervetuloa!