Sähköpyörän valinta – osta kerralla oikeasti hyvä ja säästä - Onnipyörä

Sähköpyörän valinta – osta kerralla oikeasti hyvä ja säästä

Sähköpyörän hankinta voi olla merkittävä päätös, joka vaikuttaa paitsi liikkumistottumuksiin myös arkeen ja elämänlaatuun. Siksi sähköpyörän valintaan kannattaa aidosti panostaa.

Puuta koputtaen rohkenemme sanoa takatalven olevan tämän vuoden osalta historiaa ja kevään vihdoin olevan täällä. Se tietää perinteisesti niin luonnon kuin sähköpyörähaaveiden heräämistä eloon.

Sähköpyöräilyn suosio on ollut vuosi vuodelta kovassa kasvussa, eikä hiipumisen merkkejä näy. Sen myötä pyörien valikoima ja niitä myyvien liikkeiden määrä ovat kasvaneet. Siinä on paljon hyvää, mutta myös jonkun verran sudenkuoppia.

Me Onnipyörällä olemme sitoutuneet auttamaan ihmisiä tekemään viisaita päätöksiä sähköpyörän hankinnassa, ja haluamme varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen vastineen rahoilleen.

Satsaa kerralla laatuun, kiität itseäsi myöhemmin

Oletko joskus ostanut jotain vain, koska ”no kun kerran halvalla sai”, todennut sen nopeasti huonoksi tai riittämättömäksi ja hetken päästä ostanut uuden ja paremman tilalle? Jep, niin meistä jokainen.

Sähköpyörä on investointina sellainen, missä ei kannata ostaa halvinta, mitä internet verkkokalvoille tarjoaa. Ainakin mikäli pyörää aikoo ulkoiluttaa vuodessa enemmän kuin kerran juhannustansseihin polkien. Vanha sanonta ”jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta” pätee tässäkin asiassa. Kannattaa pitää mielessä siinä vaiheessa, kun näet uskomattoman tarjouksen, jossa mainostetaan sähköpyörää alle tonnilla.

Miksi hullun halpojen hintojen houkutuksiin sitten ei kannata langeta? Lyhyesti sanottuna siksi, että kerralla laadukkaampaan ja sitä myötä kalliimpaan pyörään panostaminen tulee pitkällä aikavälillä halvemmaksi.

Hintahaarukan halvimmat sähköpyörät ovat lähes poikkeuksetta valmistettu halvimmista mahdollisista osista, mikä heijastuu pyörän kestävyyteen ja luotettavuuteen negatiivisesti. Pyörien elinkaari ei ole pitkä, ja hajotessaan ne saa usein kiikuttaa suoraan kaatopaikalle, sillä niiden korjaaminen on haasteellista tai mahdotonta. Syynä tähän on varaosien heikko saatavuus erityisesti sähkökomponenttien osalta.

Loppujen lopuksi halpa hinta saattaa näyttää houkuttelevalta aluksi, mutta laadukkaampi ja kestävämpi sähköpyörä säästää sinulle paljon sekä rahaa että vaivaa pitkällä aikavälillä.

Paljonko hyvä sähköpyörä maksaa?

Tässä vaiheessa varmaankin mietit, että paljonko hyvästä sähköpyörästä sitten pitää pulittaa?

Yhtä ja oikeaa euromäärärajaa on vaikea määrittää, mutta yhtenä nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että säännöllisesti pyöräilevän kannattaa olla valmis panostamaan sähköpyörän hankintaan karkeasti arvioituna parista tuhannesta eurosta ylöspäin.

Silloin sähköpyörät ovat pääsääntöisesti valmistettu laadukkaista osista ja tunnettujen valmistajien toimesta. Lisäksi sähköpyörää ajaessa tuntee vakauden, eikä mutterit, nippelit ja nappelit jää matkan varrelle. Kyseisen hintaluokan sähköpyörissä voi jo huoletta luottaa, ettei uutta pyörää tarvitse hankkia moneen vuoteen, kunhan muistaa huolehtia säännöllisestä huollosta.

Jos hyvän ja perusvarman sähköpyörän karkeana rajana voi pitää 2000 euroa, todella hyvässä menopelissä karkea viiva voidaan vetää 3000 euron paikkeille. Jarrujen, vaihtajien ja jousitusten toimivuutta ei tarvitse jännittää, akussa riittää sekä kestoa että käyttöikää, ohjelmistot eivät huuda erroria (ja sinä kirosanoja) ja sähkömoottoreissa riittää voimaa sekä luotettavuutta vaativampaankin makuun. Tämän hintaluokan pyörät ovat varustettu tunnetuimpien ja arvostetuimpien merkkien, kuten Boschin, Shimanon ja Yamahan akuilla, moottoreilla sekä sähköjärjestelmillä.

Jos vielä vetää yhden rajaksi huippuluokan sähköpyörät, voi sen – jälleen kerran karkeasti – määritellä 5000 euron kohdalle. Tämän hintaluokan yli menevät sähköpyörät ovat yleensä tarkoitettu todella aktiivisille käyttäjille, jotka vievät pyöränsä kovalle rasitukselle, ja sitä myötä tarvitsevat siltä parhaita mahdollisia ominaisuuksia.

 

Sopiva sähköpyörä on yksilöllinen asia

Tarvitsetko sähkömaastopyörän, sähköretkipyörän, sähkökaupunkipyörän vai kenties erikoispyörän, kuten laatikkopyörän tavaroiden kiikuttamiseen? Kiinnostaako työsuhdepyörä? Paljonko sinulla on budjettia käytettävissä sähköpyörän hankintaan? Entäpä ulkonäkö: minkä näköisellä menopelillä haluat kääntää katseet kylillä?

Sähköpyörän valinnassa on monta eri asiaa, jotka vaikuttavat ja joskus myös vaikeuttavat valintaa. Onneksesi sinulla on meidän ystävälliset, kokeneet ja luotettavat sähköpyöräasiantuntijamme apunasi sitä oikeaa etsiessä, mikäli niin haluat. Ja mitä budjettipuoleen tulee, mainittakoon mahdollisuus ostaa sähköpyörä osa-maksulla jopa 36 kuukauden korottomalla maksuajalla.

Meillä on sellainen ajatusmalli, että kun asiakas löytää itselleen aidosti omiin tarpeisiinsa parhaan pyörän, on hän tyytyväinen. Ja kun asiakas on tyytyväinen, palaa hän todennäköisemmin joskus meille uudestaan tai vinkkaa tuttavalleen tai sukulaiselleen meistä. Toisin sanottuna tilanne on kaikkien osapuolten kannalta loistava. Siksi me emme tuijottele hintalappuja tai tyrkytä kaupan hintavinta pyörää, jos asiakas ei sitä oikeasti tarvitse.

Meillä on viisi toimipistettä Suomessa (Turun Länsikeskuksessa ja Portsassa, Helsingissä, Lappeenrannassa sekä Leppävirralla), joista jokaiseen on helppo tuoda hankkimisen jälkeen pyörä myös säännöllisesti huollettavaksi. Sähköpyörät vaativat myös aika ajoin ohjelmapäivityksiä komponenttien yhteensopivuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Myös kyseiset päivitystyöt onnistuvat vaivattomasti liikkeissämme.

Sähköpyöriä voi myös tulla vapaasti koeajamaan meille koska vain, vaikka hankinta-aikeet olisivat vasta uteliaisuuden tasolla.

Voi siis hyvällä syyllä sanoa, että palvelemme sinua kokonaisvaltaisesti koko sähköpyöräilypolkusi ajan ensikipinästä pyörän viimeisiin polkaisuihin asti. Henkilökohtaisesti, ystävällisesti ja asiantuntevasti, jotta sähköpyörän valinta on sinulle mahdollisimman vaivatonta.

Tervetuloa koeajolle tai valitsemaan maan laajimmasta valikoimasta omasi!

Onnipyörä Portsa – Antin Pyörän jalanjäljissä palvelua rennosti ja luotettavasti

Portsalaiset ovat päässeet nauttimaan viime syksystä asti kotikulmillaan Suomen laajimmasta sähköpyörävalikoimasta. Legendaarisen Antin Pyörän tarua jatkaa toinen perinteikäs turkulainen, Onnipyörä.

”Olen ensimmäiset pyöräni saanut 80-luvulla Antin Pyörästä, kun isovanhemmat asuivat Koulukadulla,

Lue lisää

Portsalainen Antin Pyörä on 1.9.2022 lähtien Onnipyörä!

Olemme syyskuun alussa Portsassa arviolta muutaman viikon suljettuna remontoinnin vuoksi. Tässä vaiheessa emme vielä pysty sanomaan tarkkaa avajaispäivämäärää, mutta tiedotamme lisää rempan edetessä.

Niille, jotka eivät meitä vielä tunne, niin kerromme lyhyesti. Aivan kuten Antin Pyörä, mekin

Lue lisää

Lätkähousuja ja sähköpyöriä – Onnipyörän ja Tackla Pron yhteinen taival

Miten ihmeessä sähköpyöräliike Onnipyörä ja urheilutuotteiden valmistaja sekä maahantuoja Tackla Pro ovat päätyneet yhteistyöhön? Sitä on moni kysynyt. Ja tässä blogitekstissä siihen vihdoin saadaan vastaus.

Siitä on hieman yli vuosi, kun turkulainen sähköpyöräliike Onnipyörä kertoi levittäytyvänsä

Lue lisää

Suomen laajin sähköpyörävalikoima saatavilla nyt myös Helsingin Myllypurosta

 

Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat suhata metrolla Myllypuroon ja kurvailla upouudella sähköpyörällä takaisin kotiin – Onnipyörä Helsinki tarjoaa Suomen laajimman sähköpyörävalikoiman, ja tavaraa löytyy aina suoraan varastosta. Myös sähköiset työsuhdepyörät kuuluvat tarjontaan.

Helsingin

Lue lisää

Jääkiekkoilijatkin pyöräilevät! TPS-pakki Ville Lajunen ja Onnipyörä samalla matkalla

Vastikään HC TPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Ville Lajunen rullaili ensimmäisen Turun vuotensa Onnipyörän sähköpyörällä.

Millä jääkiekkoilijat ajavat? Usein ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen nopeat ja hienot autot, kun NHL-tähdet esittelevät iltapäivälehtien palstoilla Ferrareitaan ja

Lue lisää

Onnipyörän tarina – mutkaisen alun jälkeen matka taittuu tukka putkella

Noin kaksi vuotta sitten Tomi Kotiranta otti hypyn tuntemattomaan ja päätti ruveta sähköpyöräkauppiaaksi. Aisaparikseen hän sai Mika Sevónin, eikä oma Onni-poikakaan ole jäänyt huomioimatta yrityksen tarinassa.

Onnipyörän tarinan alkusysäys lähti liikkeelle salibandykatsomosta. Siellä Tomi

Lue lisää

Vanhan auton romuttamisesta voi saada tuhannen euron romutuspalkkion sähköpyörän hankintaan

Vanhan auton romuttaminen ei ole koskaan ollut yhtä kannattavaa! Uuden romutuskampanjan avulla yli kymmenen vuotta vanhan auton romuttamisesta on mahdollista saada 1000 euron edestä tukea uuden sähköpyörän hankintaan.

Liikennepäästöjä yritetään saada kuriin uudella kampanjalla, jossa yli kymmenen

Lue lisää

Sähköpyörällä diabetesta vastaan

Turkulainen Reijo Pihl sai viime kesänä lääkäriltään kaksi vaihtoehtoa: ruveta piikittämään insuliinia tai alkaa kuntoilla. Kakkostyypin diabetes sai Pihlin polkimille.

“Kävely oli minusta tylsää ja juoksemista eivät jalat olisi kestäneet. Pyöräily sen sijaan tuntui heti omalta lajilta”, 73-vuotias

Lue lisää
Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Vuoden 2021 alusta voimaan tulevan uudistuksen myötä työnantaja voi tarjota työntekijälle sähköpolkupyörän verovapaasti työsuhde-etuna. Uudistuksesta hyötyvät käytännössä kaikki osapuolet.

Vuodesta 2021 alkaen yritykset ja niiden työntekijät voivat hankkia sähköpolkupyöriä verovapaasti 1200 euron

Lue lisää