Käyttäjäkokemuksena työsuhdesähköpyörä – ”Turku on pyöräillessä näyttäytynyt ihan uudenlaisena” - Onnipyörä

Käyttäjäkokemuksena työsuhdesähköpyörä – ”Turku on pyöräillessä näyttäytynyt ihan uudenlaisena”

Työsuhdesähköpyörä on tämän päivän työsuhde-etu numero uno! Leasing-sopimuksella työsuhdesähköfillarin hankkinut Teemu kertoo kokemuksiaan sähköavusteisesta polkemisesta ensimmäisten kuukausien ajalta.

Kuten olemme ensimmäiseen blogiimme jo kirjoittaneet, sähköpyörä on nykyään verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu. Tästä edusta on päässyt muutaman kuukauden nauttimaan markkinointialalla työskentelevä Teemu Yliluoma.

Teemu hankki Onnipyörältä työsuhdesähköpyörän omiin nimiinsä, mutta sitä käyttää lisäksi hänen puolisonsa. Samaan aikaan pyörän hankkimisen kanssa he jättivät autoilun taakseen. Luopuminen autoilusta ei varmasti ole lopullista, mutta ainakin ensimmäiset kuukaudet Turun Kuralassa asuva pariskunta on pärjännyt mainiosti sähköpyörällä. Vielä ei ole ollut tarvetta kurkkia autoliikkeiden suuntaan.

”Alkusysäys lähti liikkeelle omasta työstä, jossa olen vuosien saatossa ollut tekemisessä sähköpyörien ja työsuhdesähköpyöräkonseptin kanssa. Joskus asiakastapaamisen aikana pääsin sellaista koeajamaan, ja heti tuli fiilis, että tuollaisen hankin joskus itsekin. Entisenä portsalaisena, kun vielä avattiin Onnipyörän sähköpyöräliike viereen, niin oli selvää, että minun on suorastaan tarkoitettu hankkia sähköpyörä”, Teemu hekumoi.

Turku uusin silmin

Teemu tekee töitään sekä kotoa käsin että toimistolla. Etäpäivinä on puolison vuoro huristella uudesta asuinpaikasta Kuralasta Härkämäkeen töihin kaupungin päiväkodille. Teemun toimistopäivinä hän polkee näyttöpäätteensä ääreen noin kuuden kilometrin matkan. Ero aikaisempaan autolla ajoon on selkeä niin fyysisesti kuin henkisesti.

”Olen huomannut, että kun on polkenut toimistolle, niin on aamusta asti virkeämpi olo. Ei tarvitse vetää pannullista kahvia naamariin”, Teemu kertoo havainnostaan ja jatkaa.

”Ylipäätään sähköpyörällä ajaminen on avannut silmiä. Autolla tulee ajettua tietynlainen putkinäkö päällä aika samoja reittejä. Jos ei osaa johonkin mennä, niin navigaattori päälle ja perille. Pyörällä tulee fiilisteltyä erilaisia pienempiä reittejä. Turku on näyttäytynyt ihan uudenlaisena pyöräillessä.”

Matkan taittaminen käy liikunnasta, mutta perille päästessä ei kuitenkaan tarvitse hakeutua suihkuun pesemään hikiä pois.

”Sähköpyörä poistaa pyöräilystä veemäiset puolet ja niistä tuleekin suosikkiasioita. Ylämäet ja vastatuuli ovat suorastaan nautinnollisia. On myös ilo katsella muiden ilmeistä, kuinka paljon heitä nakertaa, kun ei ole sähköavustusta ja on vain pakko painaa ylämäkeä vastatuuleen”, Teemu hekottelee pilke silmäkulmassa.

Kaunis Sähikäinen hurmasi välittömästi

Teemun ja hänen puolisonsa uusi lemmikki tottelee lempinimeä Sähikäinen. Kaupoissa sen löytää kuitenkin nimellä Vale Go! 9D EQ S. Talvikumit sekä helposti kokoon taittuva jämerä lukko hankittiin lisävarusteiksi. Lisäksi työsuhdepyörään kuuluu kattava vakuutus, joka auttaa niin rikkoutumisissa, varkauksissa kuin ilkivaltatilanteissa.

Kyseinen fillari oli molemmille rakkautta ensisilmäyksellä. Helppo kaupunkipyörä hurmasi molemmat klassisella tyylikkyydellään. Kooltaan se oli molemmille sopiva 20 sentin pituuserosta huolimatta.

”Ulkonäkö oli totta kai tärkeässä osassa pyörää valitessa. Sähköpyörän ei todellakaan tarvitse olla mikään avaruusaluksen näköinen. Puolison työpaikallakin moni on ihmetellyt, että kenen sähköpyörä oikein on pihalla, kun on niin nätti. Toinen tärkeä kriteeri oli pitkään kestävä akku, joka tästä pyörästä löytyy.”

Leasing on loistava tapa hankkia työsuhdesähköpyörä

Teemun työnantaja teki sähköpyörästä leasing-sopimuksen Onnipyörän kanssa. Teemu hoiti itse hankintaprosessin, ja oli enemmän kuin tyytyväinen, miten sulavasti kaikki sujui. Kättä oli helppo paiskata yhdellä käyntikerralla.

”Pyöriä oli paljon varastossa, jonka myötä pääsin heti koeajamaan useita malleja. Kommunikaatio oli todella selkeää, ja kaikesta välittyi aito halu löytää meille paras ratkaisu. Ja kun voi tarvittaessa tuoda sitten samaan paikkaan huoltoonkin, niin tuli hyvä fiilis täyden palvelun talosta”, Teemu kertaa.

Sähköpyörä ei ole halpa hankinta siitäkään huolimatta, että verovapaus ja leasing-sopimus ei tee kuukausittaisesta summasta isoa. Siksi Teemulle ja hänen puolisolleen oli tärkeää, että sähköpyörä on oikeasti laadukas.

”Emme halunneet mitään halpaa ritsaa, jossa akusta loppuu puhti heti ja mutterit irtoavat pienistä tärinöistä. Onnipyörästä jäi fiilis, että myydään oikeasti laadukkaita pyöriä. Sitä tuki myös se, mitä hieman etukäteen eri merkkeihin ja malleihin perehdyin netissä.”

Vaikka pariskunnan yhteisomistus on ollut sopuisaa, on suunnitelmissa hankkia perheeseen toinen työsuhdesähköpyörä. Myös Turku tarjoaa jatkossa kaupungin työntekijöille mahdollisuuden hankkia sähköpyörä verovapaana työsuhde-etuna.

”Ei ole kahta kertaa tarvinnut miettiä, mistä se hankitaan.”

Teemun fillarista kuhistaan isolla kirkolla asti

Työsuhdesähköpyörä ei todellakaan ole vain toimistotyöläisten juttu. Penkki ja polkimet sopii yhtä hyvin mainosmiehen, sairaanhoitajan, varastotyöntekijän kuin vaikka laborantin takapuolen alle.

”Voin suositella työsuhdesähköpyörää käytännössä kaikille hyötyliikuntaa arvostaville ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tietysti työmatka vaikuttaa siihen paljon. Omalla lyhyehköllä kokemuksellani sanoisin, että alle 20 kilometrin matkoihin se on todella hyvä lisä jokaisen arkeen.”

Teemun sähköpyöräilyyn siirtyminen on herättänyt innostusta aina pääkaupunkiseudulla asti. Uudesta liikkumistavasta on nimittäin riittänyt puhetta ruokapöydässä silloin, kun Teemu vierailee kotikonnuillaan perheensä luona.

”Äitini on kiinnostunut tästä paljon, ja olisi varmasti hankkinut työsuhdesähköpyörän, ellei olisi ehtinyt jäädä eläkkeelle vuosi sitten. Ehkä hän hankkii sähköpyörän muutenkin. Luulen, että minun tarvitsee seuraavalla pääkaupunkiseudun vierailulla viedä hänet tutustumaan koeajolle Helsingin Onnipyörään”, Teemu päättää.

Onnipyörä Portsa – Antin Pyörän jalanjäljissä palvelua rennosti ja luotettavasti

Portsalaiset ovat päässeet nauttimaan viime syksystä asti kotikulmillaan Suomen laajimmasta sähköpyörävalikoimasta. Legendaarisen Antin Pyörän tarua jatkaa toinen perinteikäs turkulainen, Onnipyörä.

”Olen ensimmäiset pyöräni saanut 80-luvulla Antin Pyörästä, kun isovanhemmat asuivat Koulukadulla,

Lue lisää

Portsalainen Antin Pyörä on 1.9.2022 lähtien Onnipyörä!

Olemme syyskuun alussa Portsassa arviolta muutaman viikon suljettuna remontoinnin vuoksi. Tässä vaiheessa emme vielä pysty sanomaan tarkkaa avajaispäivämäärää, mutta tiedotamme lisää rempan edetessä.

Niille, jotka eivät meitä vielä tunne, niin kerromme lyhyesti. Aivan kuten Antin Pyörä, mekin

Lue lisää

Lätkähousuja ja sähköpyöriä – Onnipyörän ja Tackla Pron yhteinen taival

Miten ihmeessä sähköpyöräliike Onnipyörä ja urheilutuotteiden valmistaja sekä maahantuoja Tackla Pro ovat päätyneet yhteistyöhön? Sitä on moni kysynyt. Ja tässä blogitekstissä siihen vihdoin saadaan vastaus.

Siitä on hieman yli vuosi, kun turkulainen sähköpyöräliike Onnipyörä kertoi levittäytyvänsä

Lue lisää

Suomen laajin sähköpyörävalikoima saatavilla nyt myös Helsingin Myllypurosta

 

Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat suhata metrolla Myllypuroon ja kurvailla upouudella sähköpyörällä takaisin kotiin – Onnipyörä Helsinki tarjoaa Suomen laajimman sähköpyörävalikoiman, ja tavaraa löytyy aina suoraan varastosta. Myös sähköiset työsuhdepyörät kuuluvat tarjontaan.

Helsingin

Lue lisää

Jääkiekkoilijatkin pyöräilevät! TPS-pakki Ville Lajunen ja Onnipyörä samalla matkalla

Vastikään HC TPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Ville Lajunen rullaili ensimmäisen Turun vuotensa Onnipyörän sähköpyörällä.

Millä jääkiekkoilijat ajavat? Usein ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen nopeat ja hienot autot, kun NHL-tähdet esittelevät iltapäivälehtien palstoilla Ferrareitaan ja

Lue lisää

Onnipyörän tarina – mutkaisen alun jälkeen matka taittuu tukka putkella

Noin kaksi vuotta sitten Tomi Kotiranta otti hypyn tuntemattomaan ja päätti ruveta sähköpyöräkauppiaaksi. Aisaparikseen hän sai Mika Sevónin, eikä oma Onni-poikakaan ole jäänyt huomioimatta yrityksen tarinassa.

Onnipyörän tarinan alkusysäys lähti liikkeelle salibandykatsomosta. Siellä Tomi

Lue lisää

Vanhan auton romuttamisesta voi saada tuhannen euron romutuspalkkion sähköpyörän hankintaan

Vanhan auton romuttaminen ei ole koskaan ollut yhtä kannattavaa! Uuden romutuskampanjan avulla yli kymmenen vuotta vanhan auton romuttamisesta on mahdollista saada 1000 euron edestä tukea uuden sähköpyörän hankintaan.

Liikennepäästöjä yritetään saada kuriin uudella kampanjalla, jossa yli kymmenen

Lue lisää

Sähköpyörällä diabetesta vastaan

Turkulainen Reijo Pihl sai viime kesänä lääkäriltään kaksi vaihtoehtoa: ruveta piikittämään insuliinia tai alkaa kuntoilla. Kakkostyypin diabetes sai Pihlin polkimille.

“Kävely oli minusta tylsää ja juoksemista eivät jalat olisi kestäneet. Pyöräily sen sijaan tuntui heti omalta lajilta”, 73-vuotias

Lue lisää
Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Vuoden 2021 alusta voimaan tulevan uudistuksen myötä työnantaja voi tarjota työntekijälle sähköpolkupyörän verovapaasti työsuhde-etuna. Uudistuksesta hyötyvät käytännössä kaikki osapuolet.

Vuodesta 2021 alkaen yritykset ja niiden työntekijät voivat hankkia sähköpolkupyöriä verovapaasti 1200 euron

Lue lisää