Vanhan auton romutuspalkkio sähköpyörän hankintaan - Blogi

Vanhan auton romuttamisesta voi saada tuhannen euron romutuspalkkion sähköpyörän hankintaan

Vanhan auton romuttaminen ei ole koskaan ollut yhtä kannattavaa! Uuden romutuskampanjan avulla yli kymmenen vuotta vanhan auton romuttamisesta on mahdollista saada 1000 euron edestä tukea uuden sähköpyörän hankintaan.

Liikennepäästöjä yritetään saada kuriin uudella kampanjalla, jossa yli kymmenen vuotta vanhan henkilöauton romuttamisesta voi saada tuhansien eurojen arvoisen romutuspalkkion, jonka voi hyödyntää sähköpyörän hankintaan.

Saatava romutuspalkkio on maksimissaan 1000 euron arvoinen. Palkkion voi hyödyntää sähköpyörään, jossa on enintään 250 watin moottori, joka toimii vain poljettaessa ja lopettaa avustamisen, kun nopeus nousee 25 kilometriin tunnissa. Käytännössä tämä kuitenkin kattaa lähes kaikki yleisimmät sähköpyörämallit.

Palkkiota ei voi hakea takautuvasti, eli sen voi käyttää vain joulukuun alussa alkaneen kampanjan aikana. Kampanja on voimassa vuoden 2021 loppuun asti. On kuitenkin hyvä huomioida, että kampanjaan on varattu 8 miljoonan euron budjetti. Mikäli tämä ylittyy ennen kampanja-ajan päättymistä, ei tukea voi enää hyödyntää.

Miten romutuspalkkiota haetaan ja hyödynnetään?

Romutuspalkkiota voi hakea henkilöautoista, jotka ovat ensirekisteröity ennen vuotta 2010. Auton on oltava romutushetkellä liikennekäytössä. Vuonna 2020 romutettavan auton on pitänyt olla ainakin yhden päivän liikennekäytössä myös vuonna 2019 ja vuonna 2021 romutettavan auton vuonna 2020.

Romutuspalkkion hyödyntämisen prosessi lähtee liikkeelle itse romuttamisesta, josta saa romutustodistuksen. Auto tulee viedä johonkin virallisista vastaanottopisteistä, jotka löytyvät Suomen Autokierrätyksen verkkosivuilta.

Tämän jälkeen on vuorossa sähköpyörän hankinta. Romutuspalkkion saa vasta sitten, kun sähköpyörä on ostettu. Palkkiota haetaan Trafin sivuilta löytyvällä hakemuksella, johon tulee liittää myös ostokuitti pyörästä.

Hakemus on jätettävä vuoden 2021 loppuun mennessä. Tämän jälkeen Trafi myöntää 1000 euron palkkion henkilökohtaiselle pankkitilille.

Sähköpyörä on ympärivuotinen järkivalinta

Mitä jos sähköpyörä olisikin perheen ”kakkosauto”? Tai kukkaron nyörit tiukalla elävä opiskelija matkaisi iltatöihin pyöräilemällä?

Etenkin kaupunkialueella sähköavusteinen polkupyörä on oikeasti varteenotettava vaihtoehto henkilöautolle. Se tuo mukavaa liikuntaa arkeen, mutta ei kuitenkaan saa hikeä tulvimaan, mikäli esimerkiksi työpaikalla tai koululla ei ole peseytymismahdollisuutta. Tai saa, mutta vain niin itse halutessaan – sähköpyörää, kun voi käyttää monella tavalla sen asteittaisen vastusominaisuuden avulla.

Turun laajimman sähköpyörävalikoiman löydät meiltä Länsikeskuksesta. Poikkea käymään, tai ota yhteyttä, mikäli sinulle heräsi lisäkysymyksiä romutuspalkkiosta, tai haluat muuten vain tietää lisää sähköpyöristä!

Lisää romutuspalkkiosta voit lukea liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkosivuilta!

Käyttäjäkokemuksena työsuhdesähköpyörä – ”Turku on pyöräillessä näyttäytynyt ihan uudenlaisena”

Työsuhdesähköpyörä on tämän päivän työsuhde-etu numero uno! Leasing-sopimuksella työsuhdesähköfillarin hankkinut Teemu kertoo kokemuksiaan sähköavusteisesta polkemisesta ensimmäisten kuukausien ajalta.

Kuten olemme ensimmäiseen blogiimme jo kirjoittaneet, sähköpyörä on nykyään verovapaa ja kuntoa

Lue lisää

Onnipyörä Portsa – Antin Pyörän jalanjäljissä palvelua rennosti ja luotettavasti

Portsalaiset ovat päässeet nauttimaan viime syksystä asti kotikulmillaan Suomen laajimmasta sähköpyörävalikoimasta. Legendaarisen Antin Pyörän tarua jatkaa toinen perinteikäs turkulainen, Onnipyörä.

”Olen ensimmäiset pyöräni saanut 80-luvulla Antin Pyörästä, kun isovanhemmat asuivat Koulukadulla,

Lue lisää

Portsalainen Antin Pyörä on 1.9.2022 lähtien Onnipyörä!

Olemme syyskuun alussa Portsassa arviolta muutaman viikon suljettuna remontoinnin vuoksi. Tässä vaiheessa emme vielä pysty sanomaan tarkkaa avajaispäivämäärää, mutta tiedotamme lisää rempan edetessä.

Niille, jotka eivät meitä vielä tunne, niin kerromme lyhyesti. Aivan kuten Antin Pyörä, mekin

Lue lisää

Lätkähousuja ja sähköpyöriä – Onnipyörän ja Tackla Pron yhteinen taival

Miten ihmeessä sähköpyöräliike Onnipyörä ja urheilutuotteiden valmistaja sekä maahantuoja Tackla Pro ovat päätyneet yhteistyöhön? Sitä on moni kysynyt. Ja tässä blogitekstissä siihen vihdoin saadaan vastaus.

Siitä on hieman yli vuosi, kun turkulainen sähköpyöräliike Onnipyörä kertoi levittäytyvänsä

Lue lisää

Suomen laajin sähköpyörävalikoima saatavilla nyt myös Helsingin Myllypurosta

 

Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat suhata metrolla Myllypuroon ja kurvailla upouudella sähköpyörällä takaisin kotiin – Onnipyörä Helsinki tarjoaa Suomen laajimman sähköpyörävalikoiman, ja tavaraa löytyy aina suoraan varastosta. Myös sähköiset työsuhdepyörät kuuluvat tarjontaan.

Helsingin

Lue lisää

Jääkiekkoilijatkin pyöräilevät! TPS-pakki Ville Lajunen ja Onnipyörä samalla matkalla

Vastikään HC TPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Ville Lajunen rullaili ensimmäisen Turun vuotensa Onnipyörän sähköpyörällä.

Millä jääkiekkoilijat ajavat? Usein ihmisille tulee ensimmäisenä mieleen nopeat ja hienot autot, kun NHL-tähdet esittelevät iltapäivälehtien palstoilla Ferrareitaan ja

Lue lisää

Onnipyörän tarina – mutkaisen alun jälkeen matka taittuu tukka putkella

Noin kaksi vuotta sitten Tomi Kotiranta otti hypyn tuntemattomaan ja päätti ruveta sähköpyöräkauppiaaksi. Aisaparikseen hän sai Mika Sevónin, eikä oma Onni-poikakaan ole jäänyt huomioimatta yrityksen tarinassa.

Onnipyörän tarinan alkusysäys lähti liikkeelle salibandykatsomosta. Siellä Tomi

Lue lisää

Sähköpyörällä diabetesta vastaan

Turkulainen Reijo Pihl sai viime kesänä lääkäriltään kaksi vaihtoehtoa: ruveta piikittämään insuliinia tai alkaa kuntoilla. Kakkostyypin diabetes sai Pihlin polkimille.

“Kävely oli minusta tylsää ja juoksemista eivät jalat olisi kestäneet. Pyöräily sen sijaan tuntui heti omalta lajilta”, 73-vuotias

Lue lisää
Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Sähköpolkupyörä on verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu

Vuoden 2021 alusta voimaan tulevan uudistuksen myötä työnantaja voi tarjota työntekijälle sähköpolkupyörän verovapaasti työsuhde-etuna. Uudistuksesta hyötyvät käytännössä kaikki osapuolet.

Vuodesta 2021 alkaen yritykset ja niiden työntekijät voivat hankkia sähköpolkupyöriä verovapaasti 1200 euron

Lue lisää