Käyttäjäkokemuksena työsuhdesähköpyörä – ”Turku on pyöräillessä näyttäytynyt ihan uudenlaisena” - Onnipyörä

Blogi

Näkemyksiä, kokemuksia, tietoa ja kuulumisia aiheista sähköpolkupyörä sekä Onnipyörä. Tätä kaikkea pitää sisällään päivittyvä blogiosiomme.

Antoisia lukuhetkiä!

Käyttäjäkokemuksena työsuhdesähköpyörä – ”Turku on pyöräillessä näyttäytynyt ihan uudenlaisena”

Työsuhdesähköpyörä 1

Työsuhdesähköpyörä on tämän päivän työsuhde-etu numero uno! Leasing-sopimuksella työsuhdesähköfillarin hankkinut Teemu kertoo kokemuksiaan sähköavusteisesta polkemisesta ensimmäisten kuukausien ajalta.

Kuten olemme ensimmäiseen blogiimme jo kirjoittaneet, sähköpyörä on nykyään verovapaa ja kuntoa kohottava työsuhde-etu. Tästä edusta on päässyt muutaman kuukauden nauttimaan markkinointialalla työskentelevä Teemu Yliluoma.

Teemu hankki Onnipyörältä työsuhdesähköpyörän omiin nimiinsä, mutta sitä käyttää lisäksi hänen puolisonsa. Samaan aikaan pyörän hankkimisen kanssa he jättivät autoilun taakseen. Luopuminen autoilusta ei varmasti ole lopullista, mutta ainakin ensimmäiset kuukaudet Turun Kuralassa asuva pariskunta on pärjännyt mainiosti sähköpyörällä. Vielä ei ole ollut tarvetta kurkkia autoliikkeiden suuntaan.

”Alkusysäys lähti liikkeelle omasta työstä, jossa olen vuosien saatossa ollut tekemisessä sähköpyörien ja työsuhdesähköpyöräkonseptin kanssa. Joskus asiakastapaamisen aikana pääsin sellaista koeajamaan, ja heti tuli fiilis, että tuollaisen hankin joskus itsekin. Entisenä portsalaisena, kun vielä avattiin Onnipyörän sähköpyöräliike viereen, niin oli selvää, että minun on suorastaan tarkoitettu hankkia sähköpyörä”, Teemu hekumoi.

Turku uusin silmin

Teemu tekee töitään sekä kotoa käsin että toimistolla. Etäpäivinä on puolison vuoro huristella uudesta asuinpaikasta Kuralasta Härkämäkeen töihin kaupungin päiväkodille. Teemun toimistopäivinä hän polkee näyttöpäätteensä ääreen noin kuuden kilometrin matkan. Ero aikaisempaan autolla ajoon on selkeä niin fyysisesti kuin henkisesti.

”Olen huomannut, että kun on polkenut toimistolle, niin on aamusta asti virkeämpi olo. Ei tarvitse vetää pannullista kahvia naamariin”, Teemu kertoo havainnostaan ja jatkaa.

”Ylipäätään sähköpyörällä ajaminen on avannut silmiä. Autolla tulee ajettua tietynlainen putkinäkö päällä aika samoja reittejä. Jos ei osaa johonkin mennä, niin navigaattori päälle ja perille. Pyörällä tulee fiilisteltyä erilaisia pienempiä reittejä. Turku on näyttäytynyt ihan uudenlaisena pyöräillessä.”

Matkan taittaminen käy liikunnasta, mutta perille päästessä ei kuitenkaan tarvitse hakeutua suihkuun pesemään hikiä pois.

”Sähköpyörä poistaa pyöräilystä veemäiset puolet ja niistä tuleekin suosikkiasioita. Ylämäet ja vastatuuli ovat suorastaan nautinnollisia. On myös ilo katsella muiden ilmeistä, kuinka paljon heitä nakertaa, kun ei ole sähköavustusta ja on vain pakko painaa ylämäkeä vastatuuleen”, Teemu hekottelee pilke silmäkulmassa.

Kaunis Sähikäinen hurmasi välittömästi

Teemun ja hänen puolisonsa uusi lemmikki tottelee lempinimeä Sähikäinen. Kaupoissa sen löytää kuitenkin nimellä Vale Go! 9D EQ S. Talvikumit sekä helposti kokoon taittuva jämerä lukko hankittiin lisävarusteiksi. Lisäksi työsuhdepyörään kuuluu kattava vakuutus, joka auttaa niin rikkoutumisissa, varkauksissa kuin ilkivaltatilanteissa.

Kyseinen fillari oli molemmille rakkautta ensisilmäyksellä. Helppo kaupunkipyörä hurmasi molemmat klassisella tyylikkyydellään. Kooltaan se oli molemmille sopiva 20 sentin pituuserosta huolimatta.

”Ulkonäkö oli totta kai tärkeässä osassa pyörää valitessa. Sähköpyörän ei todellakaan tarvitse olla mikään avaruusaluksen näköinen. Puolison työpaikallakin moni on ihmetellyt, että kenen sähköpyörä oikein on pihalla, kun on niin nätti. Toinen tärkeä kriteeri oli pitkään kestävä akku, joka tästä pyörästä löytyy.”

Leasing on loistava tapa hankkia työsuhdesähköpyörä

Teemun työnantaja teki sähköpyörästä leasing-sopimuksen Onnipyörän kanssa. Teemu hoiti itse hankintaprosessin, ja oli enemmän kuin tyytyväinen, miten sulavasti kaikki sujui. Kättä oli helppo paiskata yhdellä käyntikerralla.

”Pyöriä oli paljon varastossa, jonka myötä pääsin heti koeajamaan useita malleja. Kommunikaatio oli todella selkeää, ja kaikesta välittyi aito halu löytää meille paras ratkaisu. Ja kun voi tarvittaessa tuoda sitten samaan paikkaan huoltoonkin, niin tuli hyvä fiilis täyden palvelun talosta”, Teemu kertaa.

Sähköpyörä ei ole halpa hankinta siitäkään huolimatta, että verovapaus ja leasing-sopimus ei tee kuukausittaisesta summasta isoa. Siksi Teemulle ja hänen puolisolleen oli tärkeää, että sähköpyörä on oikeasti laadukas.

”Emme halunneet mitään halpaa ritsaa, jossa akusta loppuu puhti heti ja mutterit irtoavat pienistä tärinöistä. Onnipyörästä jäi fiilis, että myydään oikeasti laadukkaita pyöriä. Sitä tuki myös se, mitä hieman etukäteen eri merkkeihin ja malleihin perehdyin netissä.”

Vaikka pariskunnan yhteisomistus on ollut sopuisaa, on suunnitelmissa hankkia perheeseen toinen työsuhdesähköpyörä. Myös Turku tarjoaa jatkossa kaupungin työntekijöille mahdollisuuden hankkia sähköpyörä verovapaana työsuhde-etuna.

”Ei ole kahta kertaa tarvinnut miettiä, mistä se hankitaan.”

Teemun fillarista kuhistaan isolla kirkolla asti

Työsuhdesähköpyörä ei todellakaan ole vain toimistotyöläisten juttu. Penkki ja polkimet sopii yhtä hyvin mainosmiehen, sairaanhoitajan, varastotyöntekijän kuin vaikka laborantin takapuolen alle.

”Voin suositella työsuhdesähköpyörää käytännössä kaikille hyötyliikuntaa arvostaville ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tietysti työmatka vaikuttaa siihen paljon. Omalla lyhyehköllä kokemuksellani sanoisin, että alle 20 kilometrin matkoihin se on todella hyvä lisä jokaisen arkeen.”

Teemun sähköpyöräilyyn siirtyminen on herättänyt innostusta aina pääkaupunkiseudulla asti. Uudesta liikkumistavasta on nimittäin riittänyt puhetta ruokapöydässä silloin, kun Teemu vierailee kotikonnuillaan perheensä luona.

”Äitini on kiinnostunut tästä paljon, ja olisi varmasti hankkinut työsuhdesähköpyörän, ellei olisi ehtinyt jäädä eläkkeelle vuosi sitten. Ehkä hän hankkii sähköpyörän muutenkin. Luulen, että minun tarvitsee seuraavalla pääkaupunkiseudun vierailulla viedä hänet tutustumaan koeajolle Helsingin Onnipyörään”, Teemu päättää.