Vanhan auton romutuspalkkio sähköpyörän hankintaan - Blogi

Blogi

Näkemyksiä, kokemuksia, tietoa ja kuulumisia aiheista sähköpolkupyörä sekä Onnipyörä. Tätä kaikkea pitää sisällään päivittyvä blogiosiomme.

Antoisia lukuhetkiä!

Vanhan auton romuttamisesta voi saada tuhannen euron romutuspalkkion sähköpyörän hankintaan

romutuspalkkio

Vanhan auton romuttaminen ei ole koskaan ollut yhtä kannattavaa! Uuden romutuskampanjan avulla yli kymmenen vuotta vanhan auton romuttamisesta on mahdollista saada 1000 euron edestä tukea uuden sähköpyörän hankintaan.

Liikennepäästöjä yritetään saada kuriin uudella kampanjalla, jossa yli kymmenen vuotta vanhan henkilöauton romuttamisesta voi saada tuhansien eurojen arvoisen romutuspalkkion, jonka voi hyödyntää sähköpyörän hankintaan.

Saatava romutuspalkkio on maksimissaan 1000 euron arvoinen. Palkkion voi hyödyntää sähköpyörään, jossa on enintään 250 watin moottori, joka toimii vain poljettaessa ja lopettaa avustamisen, kun nopeus nousee 25 kilometriin tunnissa. Käytännössä tämä kuitenkin kattaa lähes kaikki yleisimmät sähköpyörämallit.

Palkkiota ei voi hakea takautuvasti, eli sen voi käyttää vain joulukuun alussa alkaneen kampanjan aikana. Kampanja on voimassa vuoden 2021 loppuun asti. On kuitenkin hyvä huomioida, että kampanjaan on varattu 8 miljoonan euron budjetti. Mikäli tämä ylittyy ennen kampanja-ajan päättymistä, ei tukea voi enää hyödyntää.

Miten romutuspalkkiota haetaan ja hyödynnetään?

Romutuspalkkiota voi hakea henkilöautoista, jotka ovat ensirekisteröity ennen vuotta 2010. Auton on oltava romutushetkellä liikennekäytössä. Vuonna 2020 romutettavan auton on pitänyt olla ainakin yhden päivän liikennekäytössä myös vuonna 2019 ja vuonna 2021 romutettavan auton vuonna 2020.

Romutuspalkkion hyödyntämisen prosessi lähtee liikkeelle itse romuttamisesta, josta saa romutustodistuksen. Auto tulee viedä johonkin virallisista vastaanottopisteistä, jotka löytyvät Suomen Autokierrätyksen verkkosivuilta.

Tämän jälkeen on vuorossa sähköpyörän hankinta. Romutuspalkkion saa vasta sitten, kun sähköpyörä on ostettu. Palkkiota haetaan Trafin sivuilta löytyvällä hakemuksella, johon tulee liittää myös ostokuitti pyörästä.

Hakemus on jätettävä vuoden 2021 loppuun mennessä. Tämän jälkeen Trafi myöntää 1000 euron palkkion henkilökohtaiselle pankkitilille.

Sähköpyörä on ympärivuotinen järkivalinta

Mitä jos sähköpyörä olisikin perheen ”kakkosauto”? Tai kukkaron nyörit tiukalla elävä opiskelija matkaisi iltatöihin pyöräilemällä?

Etenkin kaupunkialueella sähköavusteinen polkupyörä on oikeasti varteenotettava vaihtoehto henkilöautolle. Se tuo mukavaa liikuntaa arkeen, mutta ei kuitenkaan saa hikeä tulvimaan, mikäli esimerkiksi työpaikalla tai koululla ei ole peseytymismahdollisuutta. Tai saa, mutta vain niin itse halutessaan – sähköpyörää, kun voi käyttää monella tavalla sen asteittaisen vastusominaisuuden avulla.

Turun laajimman sähköpyörävalikoiman löydät meiltä Länsikeskuksesta. Poikkea käymään, tai ota yhteyttä, mikäli sinulle heräsi lisäkysymyksiä romutuspalkkiosta, tai haluat muuten vain tietää lisää sähköpyöristä!

Lisää romutuspalkkiosta voit lukea liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkosivuilta!