Huomio, Helsinki! Sähköpyörä Suomen laajimmasta valikoimasta

Blogi

Näkemyksiä, kokemuksia, tietoa ja kuulumisia aiheista sähköpolkupyörä sekä Onnipyörä. Tätä kaikkea pitää sisällään päivittyvä blogiosiomme.

Antoisia lukuhetkiä!

Huomio, Helsinki! Nyt sähköpyörä alle Suomen laajimmasta valikoimasta

Onnipyörä_helsinki_blogikuva

Helsinki on kolmas kaupunki, josta löytyy sähköpyörien erikoisliike Onnipyörä. Metrolla Myllypuroon ja sähköpyörä takapuolen alla takaisin kotiin – siinä vinkki sinulle, pääkaupunkiseutulainen! Myös työsuhdepyöristä kiinnostuneille riittää tarjontaa vaikka millä mitalla ja kokemuksella.

Helsingin Myllypurossa sijaitsevan liikuntakeskus Liikuntamyllyn rakennuksen yhteydestä löytää jatkossa sähköpyörien erikoisliike Onnipyörän. Tarkalleen osoite on Jauhokuja 3. Samoissa tiloissa toimii urheiluvälineiden valmistaja ja maahantuoja Tackla Pro, jonka yrittäjä Petri Nylund on mukana myös Onnipyörän toiminnassa.

”Myymälä sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Kehä I:n tuntumassa. Voi vaikka tulla metrolla ja polkea uudella sähköpyörällä kotiin”, Nylund naurahtaa.

Onnipyörä on perustettu Turussa vuonna 2019. Vuosi sitten yritys levittäytyi Lappeenrantaan. Myllypuron myymälä on yritykselle ensimmäinen pääkaupunkiseudulla ja kaikkiaan kolmas.

Onnipyörä on luvannut asiakkailleen kaikenkattavan palvelun aina pyörien myynnistä ja vuokrauksesta työsuhdepyöriin sekä kaikkien kevyen liikenteen menopelien huoltotöihin. Helsinki ei tee muihin myymälöihin nähden poikkeusta näissä lupauksissa.

Myyntivalteiksi Nylund listaa valtakunnan laajimman sähköpyörävalikoiman, kokemuksen sekä maanläheisen palvelun.

”Meillä on aina ollut periaate, että se mitä luvataan, myös pitää. Jos pyörä luvataan viedä iltapäivällä, se viedään silloin, eikä seuraavana päivänä. Olemme toimineet mieluummin nöyrällä kuin rehvakkaalla asenteella, ja niin toimimme jatkossakin”, Nylund sanoo.

Lisäksi Onnipyörä kannustaa helsinkiläisiä kokeilemaan ja sitä kautta ihastumaan sähköpolkupyörällä liikkumiseen myös ympäristön kannalta. Pienenä kuriositeettina Helsingin myymälään on asennettu kauniin vihreä ruohomatto korostamaan sähköpyöräilyn luontoystävällisyyttä.

Klaus Häkkinen toimii myymäläpäällikkönä Onnipyörän Helsingin toimipisteellä.

Helsinki tutuksi sähköpyörä kerrallaan

Vaikka kokemusta on jo karttunut alalta, uuden myymälän avaamisesta ja markkinoinnista, ovat pienet perhosenpoikaset vatsassa tietenkin varsin luonnollisia uuden edessä. Helsinki on aina Helsinki, erilainen maailmansa verrattuna Turkuun saati sitten Lappeenrantaan. Ihan jo merkittävän koko- ja kilpailutilanne-eronsa vuoksi.

”Tietysti aina uutta tehtäessä mietityttää, miten se homma tuodaan esiin. Luotto on kuitenkin kova, että saadaan herätettyä mielenkiintoa. Kuten sanottu, sijaintimme on mielestäni hyvä, tarjontaa riittää ja asenne on sopivan nöyrä, ei kuitenkaan nöyristelevä”, Nylund sanoo, ja uskoo vuosikausien mittaisesta Tacklan urheiluseurayhteistyöstä olevan apua myös Helsingissä. Liikunnan riemu on yhdistävä tekijä.

Onnipyörän perustaja Tomi Kotiranta puolestaan on luottavaisen innoissaan siitä, mitä Helsinki voi tarjota Onnipyörälle – ja mitä Onnipyörä Helsingille.

”Ei minua periaatteessa jännitä juurikaan. Aikanaan, kun lähdin tähän hommaan, niin olin viimeksi myynyt nakkeja, piti sopia pitkä vuokrasopimus ja ottaa lainakasa niskaan, niin silloin vähän jännitti”, Kotiranta hekottelee alkuaikoja muistellen.

”Rakennetaan tätä kärsivällisesti. Yleensä siihen menee muutama vuosi ennen kuin voidaan todeta, miten on loppupeleissä mennyt”, Kotiranta sanoo maltillisesti.

Työsuhdepyörien suosio selvässä kasvussa

Kotiranta on huomannut viimeisen vuoden aikana selvän murroksen sähköpyörien myynnissä. Vuoden 2021 alusta lähtien työnantaja on voinut tarjota työntekijöilleen sähköpyöriä verovapaasti työsuhde-etuna.

Onnipyörä tarjoaa yrityksille työsuhdepyöriin suoraa leasingmahdollisuutta yhteistyökumppaninsa Grenkeleasingin kautta. Lisäksi tiivis yhteistyö kukoistaa muun muassa työsuhdepyörien palveluntarjoajien GoByBiken ja Vapaus.io:n kanssa.

”Yhä enemmän tavallisten kuluttajien ostaminen on siirtynyt työsuhdepyörien koriin. Meillä on esimerkiksi Turussa alkuvuonna ollut viime vuoteen nähden vähemmän korttitapahtumia, vaikka myynti on kasvanut. Niin moni työpaikka tarjoaa sitä, että ostaminen on siirtynyt yrityksille. Näemme Helsinkiin levittäytymisen siinäkin mielessä järkeväksi”, Kotiranta sanoo.

Pyörien saatavuus on ollut monille pandemian aikana hankalaa. Pandemiasta johtuva pyörien ja komponenttien hidastunut saatavuus yhdistettynä sähköpyöräilyn räjähdysmäiseen kasvuun on johtanut siihen, että monet liikkeet ovat joutuneet myymään ei-oota.

”Olen kuullut, että jossain jonot ovat niin pitkät, että pyörän saa vasta ensi vuonna. Me olemme pystyneet vastaamaan kysyntään koko ajan, ja olemme rakentaneet strategiamme siten, että aina on tavaraa saatavilla reilusti”, Kotiranta lupaa.